Hypotheek nieuws

Hypotheeknieuws

Welkom op de hypotheeknieuws pagina van Allesoverhypotheken.nl. Een hypotheek is een complexe zaak. Op Allesoverhypotheken.nl kunt u zich volledig inlezen in alles dat met hypotheken te maken heeft. Hiermee bereidt u zich goed voor op het gesprek met uw adviseur. Zo kunt u de juiste keuzes maken die het beste passen bij uw persoonlijke situatie. Op deze pagina kunt u diverse interessante hypotheek nieuws items lezen. Wilt u op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden? Schrijf u dan gratis in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks de actuele rentestanden en actueel hypotheek nieuws!

Sluit uw hypotheek over en bespaar op uw maandlasten

Als huizenbezitter kunt u op dit moment in veel gevallen flink besparen op uw maandlasten wanneer u de hypotheek oversluit. Dit komt door historisch lage hypotheekrente.

Lees verder

4 mogelijkheden om een verbouwing te financieren

Heeft u een woning gekocht die u wilt verbouwen? Of wilt u uw huidige woning verbouwen? Dan heeft u verschillende mogelijkheden om de verbouwing te financieren. Welke 4 financieringsmogelijkheden u precies heeft, leest u in deze blog.

Lees verder

Profiteren van de lage hypotheekrente? Deze mogelijkheden zijn er

De hypotheekrente is al langere tijd historisch laag en naar verwachting zal dat dit jaar ook zo blijven. Maar waarom is de hypotheekrente op dit moment zo laag? En hoe kunt u profiteren van deze lage rentestanden? We leggen het in deze blog aan u uit.

Lees verder

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen op hypotheekgebied in 2021
Bent u van plan om volgend jaar uw eerste of volgende woning te kopen? Dan is het goed om te weten dat er belangrijke wijzigingen zijn op hypotheekgebied in 2021. In deze blog hebben we de vier belangrijkste wijzigingen voor u op een rij gezet.

Lees verder

Vanaf 2021 vrijstelling voor overdrachtsbelasting
Op Prinsjesdag dit jaar heeft het kabinet aangekondigd dat starters en jonge doorstromers in 2021 in aanmerking komen voor vrijstelling van overdrachtsbelasting. Maar hoe werkt de vrijstelling precies? En wat zijn de voorwaarden?

Lees verder

Een huis kopen in Corona tijd? Zo werkt het!
In deze vreemde tijd is het handig om zoveel mogelijk online te regelen. Er wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven en contact waar mogelijk te vermijden. Hulp bij het financieren van een woning op afstand is dan wel zo handig.

Lees verder

Bestaand of nieuwbouw kopen? De voor- en nadelen op een rij
Heeft u plannen om binnenkort een huis te kopen? Dan is het slim om een lijstje te maken met uw woonwensen. Zo kunt u gericht op zoek naar een woning die voldoet aan uw wensen.

Lees verder

Annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek? Lees het verschil
Wanneer u voor het eerst een hypotheek afsluit, weet u waarschijnlijk niet welke hypotheekvorm u het beste kunt kiezen.

Lees verder

Een huis kopen als starter? Dit moet u weten!
Wilt u binnenkort uw eerste huis kopen? Dat kan als starter best lastig zijn. Er komt een hoop nieuwe informatie op u af en er moet veel geregeld worden.

Lees verder

Oversluiten en het verduurzamen van uw woning combineren
Overweegt u uw hypotheek over te sluiten nu de rente nog laag is? En heeft u daarnaast plannen om uw woning te verduurzamen?

Lees verder

Zo verduurzaamt u uw woning!

Door uw woning energiezuinig te maken, bespaart u maandelijks op uw vaste lasten en kunt u een hoger energielabel krijgen.

Lees verder

Het verzilveren van uw overwaarde

Is uw huis meer waard dan de hoogte van uw hypotheek? Dan kunt u uw overwaarde verzilveren.

Lees verder

De hypotheekwereld is veranderd. En daar kunt u van profiteren!
Hypotheekverstrekkers hebben steeds meer mogelijkheden die toegespitst zijn op uw situatie.

Lees verder

7 hypotheektips voor uw huizenjacht in 2020
Gaat u komende tijd op zoek naar een koopwoning? Dan helpen wij u graag op weg met een aantal slimme hypotheektips die passen bij onze huidige tijd.

Lees verder

Lage rente in 2020! Voor u hét moment om uw hypotheek over te sluiten?
We zitten alweer enkele weken in 2020 en de rente is nog steeds historisch laag. Daardoor blijven de omstandigheden voor het oversluiten van een hypotheek onverminderd gunstig.

Lees verder

Hypotheektips om fris het nieuwe jaar in te gaan

Aan het einde van het jaar kijken veel mensen vooruit. Overweegt u een huis te kopen of wilt u weer eens goed naar uw hypotheek kijken?

Lees verder

Isoleren of zonnepanelen? Zo bespaart u energie!

Verduurzamen, energie besparen: het is een trend. En niet voor niks, want bij het overgrote deel van de Nederlandse huizen is nog veel besparing te halen. Wat is er mogelijk en welke keuze is de beste voor u en hoe regelt u het?

Lees verder

Wanneer is het oversluiten van uw hypotheek interessant?

U gaat niet verhuizen en uw rentevaste periode loopt misschien nog niet af. Waarom zou u dan toch tussentijds naar uw hypotheek willen kijken? Daar zijn verschillende redenen voor, maar een veel voorkomende is om geld te besparen.

Lees verder

De verbouwing van uw woning financieren

Een dakkapel, uitbouw of nieuwe badkamer: het is allemaal niet goedkoop! Er zijn verschillende manieren om uw verbouwing te financieren. In deze blog vertellen wij u wat uw mogelijkheden zijn en waar u op moet letten.

Lees verder

Hoe zonnig is uw toekomst?

Klimaatverandering is een 'hot' item op dit moment. Ook u kunt een bijdrage leveren aan een beter en gezonder klimaat. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het plaatsen van zonnepanelen? Op deze manier wekt u zelf energie op en bespaart u op uw energierekening.

Lees verder

Woningmarkt komt steeds meer in balans

De gekte op de woningmarkt wordt langzaam minder, onder andere doordat kopers zich steeds meer bewust worden van wat ze willen uitgeven. Hierdoor stijgen de huizenprijzen minder hard dan enkele maanden geleden.

Lees verder

4 tips om uw uitgaven onder controle te houden

Heeft u een gat in uw hand, maar zou u wat vaker uw hand op de knip moeten houden? Lees in dit artikel hoe u slim overzicht houdt over uw maandelijkse inkomsten en uitgaven.

Lees verder

9 keer vraag en antwoord over uw studieschuld en een hypotheek

Heeft u eindelijk uw studie afgerond en bent u begonnen aan uw eerste baan? Dan heeft u vast wel eens nagedacht over het kopen van een huis. Wat zijn de mogelijkheden wanneer u een studieschuld heeft? Kunt u een hypotheek krijgen als u een studieschuld heeft en bent u verplicht om dit te melden?

Lees verder

Samen een huis kopen? Dit moet u regelen

Voor het eerst samen een huis kopen is natuurlijk super spannend. Het klinkt meestal romantischer dan het is, want er moeten een hoop zaken geregeld worden. Als het om geld gaat, kunt u beter verstandig dan romantisch zijn. Daarom hebben wij voor u op een rijtje gezet waar u over na moet denken en wat u moet regelen als u samen een huis gaat kopen.

Lees verder

Opletten met het afsluiten van een familiehypotheek

Ouders die hun kinderen willen helpen een huis te kopen door een zogenoemde familiehypotheek af te sluiten, moeten goed opletten hoeveel rente ze vragen. Een te hoge rente, bedoeld om zo veel mogelijk hypotheekrenteaftrek te krijgen, kan niet door de beugel, heeft de rechtbank Den Haag geoordeeld.

Lees verder

Ik ga scheiden en heb een hypotheek, wat nu?

Wat als de partner waar u mee getrouwd bent, toch niet uw ware liefde is? U wilt scheiden, maar u heeft gezamenlijk een hypotheek afgesloten. En het huis waar u in woont staat op naam van jullie beide. Hoe nu verder?

Lees verder

Feiten en fabels over hypotheken

Er komt veel kijken bij het afsluiten van een hypotheek. In uw omgeving hoort u vast veel over hypotheken en maandlasten. Wat is waar? En wat is slechts een fabeltje? Alles over Hypotheken zet voor u de fabels en feiten over hypotheken op een rij.

Lees verder

5 tips om geld te besparen op de maandlasten van uw hypotheek

Iedereen vindt het fijn om geld te besparen. Al helemaal als het om veel geld besparen gaat, zoals bijvoorbeeld bij een hypotheek. In dit artikel geven wij u 5 tips om geld te besparen bij het afsluiten en aflossen van uw hypotheek.

Lees verder

Hypotheek nu ook zonder werkgeversverklaring

Niet alle huizenkopers hoeven in de toekomst nog een werkgeversverklaring aan hun baas te vragen als zij een huis willen kopen. Een aantal banken neemt vanaf nu genoegen met een UWV Verzekeringsblad, een document dat via de website van het UWV is te downloaden.

Lees verder

8 tips bij het uitkiezen van een hypotheek

Een hypotheek uitkiezen is spannend. Vooral als u een hypotheek uitkiest als starter moet u op veel dingen letten. Wij van Alles over Hypotheken hebben voor u de 8 beste tips voor het uitkiezen van een hypotheek op een rijtje gezet. Lees verder om de 8 tips voor het uitkiezen van een hypotheek te bekijken.

Lees verder

Nieuw erfpachtproduct voor senioren door DNGB

De Nationale Grondbank (DNGB) zet een nieuw erfpachtproduct in de markt. Met Duowonen kunnen ouderen met een hypotheekvrije of bijna hypotheekvrije woning de grond onder hun huis verkopen aan DNGB. De opbrengst is vrij besteedbaar. Voor het gebruik van de grond is een maandelijkse canon verschuldigd, die jaarlijks met de inflatie wordt aangepast.

Lees verder

Huizenprijzen op hetzelfde niveau als voor de kredietcrisis

Tien jaar na het uitbreken van de kredietcrisis zijn de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen in Nederland terug op het niveau van 2008. Er zijn echter grote regionale verschillen. In grote delen, voornamelijk buiten de Randstad, liggen de prijzen nog lager dan in 2008. In de grote steden liggen prijzen ver boven het peil van 2008. Dit meldt het CBS naar aanleiding van vragen vanuit de media.

Lees verder

Vakantie voorbij, hypotheekrente omlaag

"Als de scholen weer beginnen, verlagen geldverstrekkers de hypotheekrente", aldus de Hypotheekshop.

In de zomervakantie zijn de rentewijzigingen vaak gering, beweert de Hypotheekshop. Voor de komende week hebben echter al vier geldverstrekkers een verlaging van hun rentetarieven aangekondigd, zoals Rabobank en NIBC.

Lees verder

Besparen op uw energierekening

Even een lekker bakkie koffie of thee zetten, uw telefoon opladen, stofzuigen, de was doen, koken... allemaal dagelijkse handelingen die voor de meeste van ons heel vanzelfsprekend zijn. Hoewel we blij zijn met de apparaten die deze handelingen mogelijk (en makkelijk) maken, zijn we minder blij als we de energierekening weer mogen betalen.

Gelukkig zijn er manieren om te besparen op uw energierekening.

Lees verder

Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013

In vijf jaar tijd was het groeipercentage van nieuw verstrekte hypotheken niet zo laag als in het tweede kwartaal van 2018. Het groeipercentage bedroeg 2,5%. In absolute aantallen ging het om iets minder dan 87.000 hypotheken. Deze getallen komen naar voren in De Hypotheekupdate van advieskantoor IG&H.

De huizenprijzen blijven maar stijgen en dat leidt ertoe dat het kopen van een huis steeds moeilijker wordt voor grote groepen mensen.

Lees verder

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van actuele nieuwsitems rond hypotheken én periodiek de meest recente rentestanden ontvangen? Abonneer u dan gratis op onze nieuwsbrief. U kunt zich gemakkelijk inschrijven in 2 stappen:

Laat hieronder uw gegevens achter