Hypotheektips om fris het nieuwe jaar in te gaan

Aan het einde van het jaar kijken veel mensen vooruit. Overweegt u een huis te kopen of wilt u weer eens goed naar uw hypotheek kijken? Of u nu wilt oversluiten, uw huis energiezuinig maken, overwaarde benutten, extra aflossen of wilt weten wat u kunt lenen... het staat allemaal in deze handige eindejaars checklist met hypotheektips voor uw huis en hypotheek.

Checklist huis en hypotheektips 

check  Extra aflossen

Overweegt u voor het einde van het jaar extra af te lossen op de hypotheek? Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Een lastige afweging. Uw schuld wordt lager, maar worden de maandlasten dat ook? Houdt u genoeg buffer over voor de toekomst? Is uw hypotheekvorm hier geschikt voor? Lees meer over de voor- en nadelen van extra aflossen.

check  Hypotheek oversluiten

De rente staat nog steeds historisch laag en veel mensen hebben hun hypotheek overgesloten. Overweegt u dit ook? Lees hier uitgebreide informatie over het oversluiten van uw hypotheek of download hier het whitepaper met handige tips. Wilt u uw situatie eens doorspreken? De ervaren financieel coaches van Finzie (in heel Nederland) helpen u graag uw situatie in kaart te brengen. Maak gerust een afspraak.

Denkt u na over het oversluiten van uw hypotheek van niet-NHG naar NHG? Dit is vanaf 1 januari 2020 alleen nog mogelijk als de marktwaarde van de woning niet meer dan € 310.000 is. (Dat is de kostengrens van NHG, die ieder jaar opnieuw opnieuw wordt vastgesteld.)

check  Huis kopen

Wilt u een huis kopen? Zet dan eerst uw financiën op een rij. Onze tip: maak binnen enkele minuten een hypotheekberekening. U kunt zien wat uw maximale hypotheek is met verschillende rentevaste periodes.

Extra tip voor tweeverdieners: als u samen een huis koopt en nu nog niet voldoende kunt lenen, komt u in 2020 mogelijk dichterbij. Tweeverdieners kunnen vanaf 1 januari 2020 meer lenen omdat het tweede inkomen niet meer voor 70% maar voor 80% meetelt.

check  Overwaarde benutten voor uw pensioen?

Veel senioren hebben behoefte aan extra geld terwijl hun vermogen in hun huis zit. Het is mogelijk om een deel van dat vermogen toch in handen te krijgen, zonder te verhuizen en zonder dat de maandlasten omhoog gaan. Lees hier meer op de website van Finzie over het aanvullen van het pensioen met overwaarde. Of maak een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek met één van de financieel coaches van Finzie.

check  Uw huis duurzamer maken?

Het wordt kouder: de energierekening loopt op en het is fijn om comfortabel te wonen. Momenteel is hier vanuit de overheid, gemeentes en instanties veel aandacht voor. Wilt u uw huis energiezuiniger maken? Dan kunt u diverse subsidies aanvragen. Daarnaast is het mogelijk om in de regel tot 6% van de waarde van de hypotheek te lenen, ook in 2020. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze adviseurs kunt u in kaart brengen welke duurzame maatregelen u kunt nemen.

check  Uw situatie persoonlijk doorspreken?

Bij Alles over Hypotheken werken we samen met Finzie, een landelijke organisatie met ervaren financieel coaches. Zij helpen u in een persoonlijk gesprek verder bij al uw vragen. Ook kunnen zij uw situatie voorrekenen en onafhankelijk advies geven. Wilt u graag uw situatie doorspreken? Dan kunt u hier een gratis verkennende afspraak met een financieel coach bij u in de buurt maken.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.