Bankspaarhypotheek

Bij een bankspaarhypotheek maakt u gebruik van een geblokkeerde spaarrekening waarop u spaart of belegt. Deze rekening wordt uiteindelijk gebruikt om uw hypotheek af te lossen. U lost de hypotheek niet direct af, maar u spaart tot het einde van de looptijd om uw hypotheek volledig of gedeeltelijk af te lossen.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Hoe werkt een bankspaarhypotheek?

Bij een bankspaarhypotheek legt u periodiek een bedrag in. Dit kan een maandelijks bedrag zijn, maar ook jaarlijks. Het hoogste bedrag dat u in een jaar overmaakt, mag niet hoger zijn dan tien keer het laagste bedrag dat u ooit heeft overgemaakt. Het is bij deze hypotheekvorm niet toegestaan om tussentijds geld van de rekening af te halen, tenzij het gebruikt wordt om de hypotheek af te lossen.

Voordeel bankspaarhypotheek

Een voordeel van de bankspaarhypotheek is dat u spaart met een gegarandeerd rendement. De spaarrente die u vervolgens ontvangt staat meestal gelijk aan de verschuldigde hypotheekrente. U kunt hiermee een vermogen opbouwen, zodat u aan het eind van de looptijd uw hypotheek gedeeltelijk kunt aflossen. U maakt maximaal gebruik van de hypotheekrenteaftrek.

Bankspaarhypotheek fiscaal

De bankspaarhypotheek was tot 2013 fiscaal voordelig. Helaas is het fiscale voordeel tegenwoordig afgeschaft. De bankspaarhypotheek is dus fiscaal niet meer voordelig.

Zelf berekenen?

Lees verder

Icons-Alles-over-hypotheken-verder Spaarhypotheek

Terug naar het overzicht

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.