Appartement

Een appartement is een bijzonder soort woning. Het is eigenlijk een woning binnen een woning. De eigenaar van een appartement bezit geen eigen grond, maar deelt de grond van het appartementencomplex met een aantal andere eigenaren.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Appartementsrecht

Wanneer u een appartement koopt, krijgt u het appartementsrecht over het deel dat u koopt. Het is als het ware een aandeel in het geheel. Appartementsrechten ontstaan doordat de eigenaar van het gehele pand (bijvoorbeeld een woningbouwvereniging) de rechten laat splitsen met een splitsingsakte. Dit is een speciale notariële akte die wordt opgemaakt door de notaris.

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Als gevolg hiervan moet het hele appartementencomplex een Vereniging van Eigenaren hebben. Hiervan is iedere bewoner lid. De leden betalen servicekosten om gezamenlijk onderhoud te kunnen laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld onderhoud aan de portiek of de gezamenlijke ruimte. Daarnaast is er een algemene ledenvergadering, waarin zaken als het onderhoud en dergelijke kunnen worden besproken.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.