Reikwijdte van de borgtocht

U kunt van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) een borg krijgen op uw lening. Dit is de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De stichting betaalt echter niet zomaar al uw schulden. Er zijn grenzen aan de reikwijdte van de borg.

check De borg geldt voor de lening (of leningen) die u met een geldverstrekker hebt op de datum van de verkoop van de woning. niet eerder of later.
check De garantie geldt alleen voor het bedrag waarvoor het oorspronkelijk is verleend en gaat uit van een ‘annuïtair’ dalende schuld, zoals dat het geval is bij een annuïteitenhypotheek. Dat betekent dat, ongeacht welke hypotheekvorm u hebt, de borg elke maand minder wordt en u dus minder betaalt.

Naast dat de reikwijdte van de borg niet oneindig is, is er ook een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. De voorwaarden voor de borgtocht kunt u hieronder verder lezen.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.