Hypotheek tweede woning

Als u een tweede huis hebt, dan mag u deze bij uw belastingaangifte niet hetzelfde behandelen als uw eerste huis. Om als eigen woning te mogen gelden voor Box 1 moet het gaan om uw hoofdverblijf. Bij een tweede woning is dit niet het geval. Daarom horen zowel de waarde (de WOZ-waarde) van het huis als de schulden die bij het huis horen (zoals de hypotheek) thuis in Box 3. Een tweede woning is niet: uw hoofdverblijf, een woning die u verhuurt, een landgoed in de zin van de Natuurschoonwet 1928 dat volledig uw eigendom is of een bos/natuurterrein dat volledig uw eigendom is.

Een tweede woning kan u hebben in het binnen- of buitenland. Vaak gaat het bij een tweede woning ook om een vakantiehuis. Banken staan helaas niet te springen om een tweede woning te voorzien van een hypotheek. U heeft dus veel eigen geld nodig om de hypotheek van de tweede woning te bekostigen.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.