Verhuisfaciliteit

De meeste mensen blijven niet gedurende de hele looptijd van hun hypotheek (meestal 30 jaar) in hetzelfde huis wonen. Daarom is het verstandig om in de voorwaarden te kijken hoe uw geldverstrekker omgaat met tussentijdse verhuizing.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Verhuisfaciliteit of verhuisregeling

Vaak is er wel sprake van een bepaalde verhuisfaciliteit (verhuisregeling). Als u met de hypotheek voor uw nieuwe huis blijft bij dezelfde geldverstrekker, dan kunt u vaak kosteloos nog gebruik maken van de resterende rentevaste periode. Dat wil zeggen dat u een deel van uw nieuwe lening voor dezelfde rente als uw voorgaande hypotheek mag afsluiten. Maar vaak kunt u ook kosteloos een compleet nieuwe lening afsluiten. Bijvoorbeeld wanneer de rente op dat moment voordeliger is dan in de voorgaande periode. Houdt er wel rekening mee dat er afsluitkosten zullen worden berekend over het gedeelte van uw nieuwe hypotheek dat meer is dan uw oude.

Andere geldverstrekker

Wanneer u uw hypotheek oversluit naar een andere geldverstrekker, krijgt u vaak te maken met boeterente. Hoe uw geldverstrekker hiermee omgaat is ook te lezen in de voorwaarden.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.