Hybride hypotheek

De hybride hypotheek is bedacht om de voordelen van de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek met elkaar te combineren. De hybride hypotheek wordt daarom ook wel de spaarbeleggingshypotheek of combinatiehypotheek genoemd.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Schakelen tussen sparen en beleggen bij een hybride hypotheek

Net als bij de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek spaart u voor uw uiteindelijke aflossing met een levensverzekering. Hoe u het opbouwen van kapitaal verdeelt tussen sparen en beleggen, mag u zelf bedenken. Eerst stelt u bij aanvang een verdeling vast. Deze verdeling kunt u echter op een later moment weer wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld in het begin vooral beleggen. Wanneer de beurs vervolgens inzakt of u hebt meer behoefte aan zekerheid, kunt u overschakelen op sparen. De hybride hypotheek is daarom heel flexibel.

De voordelen van een hybride hypotheek zijn:

De voordelen van een hybride hypotheek zijn:

check Flexibel, omdat u zelf tussentijds de verdeling tussen sparen en beleggen kunt veranderen.
check U hebt de mogelijkheid om in de tweede helft van de looptijd uw opgebouwde kapitaal te stallen bij uw spaargedeelte. Hier krijgt u dan een behoorlijk rendement over.

De nadelen van een hybride hypotheek zijn:

De nadelen van een hybride hypotheek zijn:

check U moet de beurs enigszins in de gaten houden om optimaal van deze hypotheek te kunnen profiteren.
check De voorwaarden zijn vaak ondoorzichtig en de verschillende aanbieders zijn moeilijk met elkaar vergelijkbaar.
check Aan omschakelen tussen sparen en beleggen zitten vaak kosten verbonden. Informeer u van te voren goed over de voorwaarden.
check Omdat u gebruik maakt van een verzekering, krijgt u te maken met fiscale regels.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.