Lijfrente hypotheek

Een lijfrente hypotheek is een hypotheek die gecombineerd wordt met een lijfrenteverzekering. De toekomstige lijfrentes worden in dit geval gebruikt voor de aflossing van de hypotheek. De hypotheek lost u pas volledig af wanneer u uw huis verkoopt of bij overlijden.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Wat is een lijfrente hypotheek?

Bij deze hypotheekvorm is er sprake van veel belastingaftrek: de rente en premie zijn aftrekbaar, maar wel onder bepaalde voorwaarden. U kunt bij deze hypotheekvorm ook ervoor kiezen om de premie te beleggen.

Advies bij een lijfrente hypotheek

U kunt advies aanvragen bij een adviseur als u meer wilt weten over een lijfrente hypotheek. Neem snel vrijblijvend contact op om meer advies te krijgen.

Nadelen lijfrente hypotheek

Doordat de lijfrente hypotheek het accent heeft op fiscaal voordeel, is de hypotheek wel gevoelig voor wijzigingen in de belastingwetgeving. Ook is er een beperkte keuze bij deze hypotheekvorm als het gaat om hypotheekverstrekkers: niet alle hypotheekverstrekkers bieden deze hypotheek aan. Er is ook weinig flexibiliteit in de lijfrente hypotheek. Daarnaast is de aftrek van de premie ook aan strikte wettelijke voorwaarden gebonden.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.