Profiteren van de lage hypotheekrente? Deze mogelijkheden zijn er

Profiteren van de lage hypotheekrente? Deze mogelijkheden zijn er

De hypotheekrente is al langere tijd historisch laag en naar verwachting zal dat dit jaar ook zo blijven. Maar waarom is de hypotheekrente op dit moment zo laag? En hoe kunt u profiteren van deze lage rentestanden? We leggen het in deze blog aan u uit.

Waarom is de hypotheekrente laag?

De Europese Centrale Bank (ECB) begon in 2008 al met het verlagen van de beleidsrente om zo de economie te stimuleren. Door het verlagen van de beleidsrente kunnen banken eenvoudiger en goedkoper aan geld komen om uit te lenen. Hierdoor is geld lenen en investeren aantrekkelijker voor consumenten.

Ook de Corona crisis heeft invloed op de lage hypotheekrente. Door de Corona crisis is er namelijk veel onzekerheid op de financiële markten en is de vraag naar leningen toegenomen. Daarnaast draagt het beschikbaar gestelde steunpakket van de ECB bij aan de lage rentestanden.

Hoe kunt u profiteren van de lage rente?

Als consument kunt u op verschillende manieren profiteren van de lage rentestanden. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de aankoop van een nieuwe woning een hypotheek afsluiten tegen een lage hypotheekrente. Ook kan het voordelig zijn om uw hypotheek over te sluiten. We leggen deze twee mogelijkheden hieronder aan u uit.

1. Een nieuwe hypotheek tegen een lage rente

Bij de aankoop van uw eerste of volgende woning kunt u tegen een lage rente een hypotheek afsluiten. Hierdoor kunt u in de meeste gevallen een hogere maximale hypotheek krijgen en is het interessant om te kiezen voor een langere rentevastperiode.

2. Bestaande hypotheek oversluiten

Heeft u al een hypotheek? Dan kunt u in veel gevallen profiteren van de lage rente door uw hypotheek over te sluiten. Oversluiten kan interessant zijn als de rente van uw huidige hypotheek hoger is dan de actuele hypotheekrentes. Door uw hypotheek over te sluiten, lost u de huidige hypotheek af met een nieuwe hypotheek tegen een lagere rente en/of betere voorwaarden. Meer over het oversluiten van uw hypotheek leest u op deze pagina.

Ook profiteren van de lage rente?

Benieuwd of u kunt profiteren van de lage hypotheekrente? Maak een afspraak met een financieel coach van Finzie en bespreek uw financiële mogelijkheden in een vrijblijvend eerste gesprek.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.