De verbouwing van uw woning financieren

Een verbouwing in uw woning is niet goedkoop. Wilt u een dakkapel, een uitbouw of een nieuwe badkamer? Er zijn verschillende manieren om uw verbouwing te financieren. In deze blog vertellen we u wat uw mogelijkheden zijn en waar u op moet letten.

Uw hypotheek oversluiten

Als u extra geld wilt lenen voor een verbouwing, dan kan het voordelig zijn om uw huidige hypotheek over te sluiten. Bij oversluiten sluit u uw huidige hypotheek over naar een nieuwe hypotheek. Dit betekent dat uw hypotheek opnieuw wordt bekeken, zoals de hoogte van de lening en de hypotheekrente. De hypotheekrente is nog steeds historisch laag. Hierdoor kan het oversluiten van uw hypotheek voordelig voor u uitpakken. U moet bij het oversluiten van uw hypotheek wel rekening houden met extra kosten. U betaalt extra kosten voor een notaris, het advies, de taxatie van uw woning en eventueel de boeterente van uw huidige hypotheek. Uw financieel coach zoekt graag uit wat uw mogelijkheden zijn.

Duurzaam verbouwen

Bent u van plan om uw woning energiezuinig te maken? In de meeste gevallen kunt u die verduurzaming meefinancieren met uw hypotheek. Een financieel adviseur kan voor u uitzoeken hoeveel u kunt meefinancieren.

Meefinancieren bij een nieuwe hypotheek

Heeft u een nieuwe woning gevonden en wilt u gelijk al verbouwen? Dan kunt u de kosten (gedeeltelijk) meefinancieren met uw hypotheek. Het is dan belangrijk dat de verbouwing ervoor zorgt dat uw woning meer waard wordt. Deze waardevermeerdering wordt vastgesteld door een taxateur. Een taxateur stelt een taxatierapport op, met daarin de opname hoeveel het huis waard is na de verbouwing. Dat rapport gebruikt de bank om wel of geen extra lening voor de verbouwing te verstrekken.

Uw huidige hypotheek verhogen

Wilt u uw huidige woning verbouwen? Soms is het mogelijk om uw huidige hypotheek te verhogen. Let er wel goed op of uw maandlasten dan niet te hoog worden. U moet uw hypotheek wel gewoon kunnen blijven betalen. Bereken hiervoor uw (nieuwe) maandlasten of maak een afspraak met uw financieel coach. Een adviseur kan uw nieuwe financiële situatie voor u in kaart brengen.

Verder lezen

Meer nieuwsitems lezen? Klik op onderstaande button om terug te keren naar het nieuwsoverzicht.

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste hypotheeknieuws én de actuele rentestanden.