Hypotheek informatie krijgen

Hypotheek informatie

Hypotheek informatie

Wij bieden u volledige en overzichtelijke hypotheek informatie. Zo kunt u zich beter oriënteren en gerichte vragen stellen aan uw adviseur.

Hypotheek informatie koopwoning

U wilt verhuizen naar een koopwoning. U weet misschien al waarheen, of wat uw budget ongeveer is. Wellicht hebt u al vaker een huis gekocht: zou er veel veranderd zijn in de tussentijd? Misschien hebt u al een aantal hypotheekoffertes aangevraagd: waar moet u dan op letten? Hier vindt u alle informatie in heldere taal, gesorteerd op onderwerp, die nodig is om een goed en begrijpelijk gesprek te kunnen voeren met uw hypotheekadviseur.

De juiste informatie op het juiste moment

In welke fase u ook zit: Allesoverhypotheken.nl biedt u op het juiste moment de juiste informatie. Zodat u niet verdwaalt in de veelheid aan gegevens. Maar op ieder beslissingsmoment goed voorbereid en weloverwogen de beste, bij u passende keuze kunt maken.

Oriëntatie & koop

Oriëntatie op de woningmarkt

U wilt graag een huis kopen. Waar moet u dan beginnen? Duikt u meteen in de informatie over ingewikkelde hypotheekvormen en renteconstructies? Of bekijkt u liever eerst een aantal huizen, voordat u na gaat denken over de financiering? Wat u ook doet, een aantal onderwerpen is belangrijk om u eerst even in te verdiepen in de oriëntatiefase van de koop van een huis.

Lees verder over:

  • Kopen of huren?
  • De markt van koopwoningen
  • Kosten koop van een woning
  • Koop sluiten

    Na lang zoeken en nadenken heeft u de knoop doorgehakt. U wilt een huis kopen. Het wordt daarom tijd om de koop te sluiten en de koopovereenkomst te ondertekenen.

    Lees verder over:

  • Koopovereenkomsten
  • Bedenktijd koopovereenkomst
  • Ontbindende voorwaarden
  • Waarborgsom
  • Tussenpersonen bij de koop

    Wanneer u besluit een huis te kopen, staat u er gelukkig niet helemaal alleen voor. U krijgt te maken met verschillende tussenpersonen, die u bij belangrijke delen van de koop begeleiden en adviseren. Sommige tussenpersonen zijn zelfs verplicht bij de koop van een huis.

    Tussenpersonen: dit zijn personen die u kunt tegenkomen of nodig hebt tijdens het koopproces. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Makelaar
  • Hypotheekadviseur
  • Notaris
  • Bouwkundig ingenieur
  • Wet op het financieel toezicht
    Om u en andere consumenten wat meer zekerheid over de tussenpersonen te bieden, zijn er wetten die toezicht op de financiële markt regelen. Deze gelden voor alle financiële dienstverleners, waaronder de hypotheekadviseur.
    Wet op het financieel toezicht (Wft)

    Lees verder over:
    Makelaar
    Taxatie
    Hypotheekadviseur
    Bouwkundig ingenieur
    Notaris
    Wet op het financieel toezicht

    Persoonlijke inventarisatie

    Acceptatie en persoonlijke situatie
    Bijzondere situaties eigen woning
    Eigen woning en gebruiksbeperkingen
    Nationale Hypotheek Garantie
    Overige borg, garantie en subsidie
    Verhuizen en de bijleenregeling

    Hypotheek kiezen

    Hypotheekvormen
    Bijzondere leningconstructies
    Rente en kosten
    Secundaire voorwaarden offerte

    Afsluiten van een hypotheek

    Notariële zaken en eigen woning
    Verzekeringen en eigen woning

    Hypotheek afgesloten, en nu?

    Fiscus en eigen woning

    Heeft u nog meer vragen?

    Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.