Aflossingsvrije hypotheek

Wanneer u kiest voor een aflossingsvrije hypotheek, betaalt u alleen maar rente en geen aflossing. U lost deze hypotheek af met de opbrengst van uw huis wanneer u het weer verkoopt. Tijdens de looptijd is het wel mogelijk delen van de hypotheek voortijdig af te lossen.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Veel eigen geld noodzakelijk

Een volledig aflossingsvrije hypotheek kan vaak alleen in combinatie met veel eigen geld. Tophypotheken waarbij het volledige aankoopbedrag van het huis geleend moet worden, zijn eigenlijk niet mogelijk.

Aflossingsvrij deel

U kunt ervoor kiezen een aflossingsvrije hypotheek te combineren met een andere hypotheekvorm. Een deel van de hypotheekschuld lost u dan af door middel van uitgesteld of direct aflossen. Het overige deel van de hypotheek is aflossingsvrij. Zo kunt u gebruik maken van de voordelen van beide vormen. Tegelijk kunt u de nadelen van beide vormen beperken.

Verschillen met de krediethypotheek

Ook de krediethypotheek is aflossingsvrij. Bij de aflossingsvrije hypotheek staat het hypotheekbedrag echter vast. Bij de krediethypotheek kiest u voor een maximaal bedrag. Tot dit plafond mag u geld opnemen en ook weer aflossen.

De voordelen van een aflossingsvrije hypotheek zijn:

check U betaalt alleen rente. Daarom zijn de hypotheeklasten verreweg het laagst van alle hypotheekvormen.
check U bent niet verplicht om af te lossen.

De nadelen van een aflossingsvrije hypotheek zijn:

check Omdat u niet aflost, groeit uw vermogen ook niet.
check De maximale hypotheek bedraagt meestal hooguit 75% tot 100% van de executiewaarde van het huis.
check Doordat u zoveel rente betaalt, valt de hypotheek uiteindelijk juist heel duur uit.
check U kunt de hypotheekrente gedurende slechts 30 jaar van de belasting aftrekken.

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.