Het afsluiten van een hypotheek

Het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek brengt een heleboel informatie en regels met zich mee. Zo krijgt u niet alleen te maken met een geldverstrekker voor uw hypotheek, maar ook met de notaris. Daarnaast kunt u er voor kiezen diverse verzekeringen af te sluiten. Lees hier meer informatie over een hypotheek afsluiten.

www.allesoverhypotheken.nl/privacy-statement

Notariële zaken

Notaris en eigen woning

De notaris is essentieel bij de koop van een huis, omdat hij de transportakte en de hypotheekakte moet verwerken. Daarnaast kan hij de koopakte opstellen. Maar u krijgt ook met hem te maken wanneer u afspraken maakt over de verdeling van uw woning bij bijvoorbeeld overlijden of echtscheiding. Hij zal u daarom een hoop vragen stellen, bijvoorbeeld over wat er precies met uw vermogen gebeurt bij een huwelijk, echtscheiding, schenking of bij overlijden. Bereid u daarom goed voor door u te verdiepen in deze onderwerpen.

Lees verder over:

Icons-Alles-over-hypotheken-verder Transportakte: akte van levering
Icons-Alles-over-hypotheken-verder Familierecht
Icons-Alles-over-hypotheken-verder Erfrecht
Icons-Alles-over-hypotheken-verder Schenkingen
Icons-Alles-over-hypotheken-verder Successierecht

 

Bankrekening

Zo houd je overzicht over je bankrekening

Een nieuwe woning met een hypotheek: wat doet dat met je bankrekening? Je hypotheek wordt afgeschreven, de vaste lasten veranderen en misschien ga je samenwonen. Hoe houd je jouw bankrekening overzichtelijk? Met het handige particuliere pakket van Knab doe je dat zelf. Open tot 5 betaalrekeningen mét betaalpas (handig voor boodschappen, vaste lasten of de kinderkamer) en een onbeperkt aantal spaarrekeningen. En het beste: als je beiden al bankiert bij Knab, open je de gezamenlijke rekening gratis!

Lees verder over:

Icons-Alles-over-hypotheken-verder Zo houd je overzicht over je bankrekening
Icons-Alles-over-hypotheken-verder Start direct met Knab

 

Verzekeringen

Verzekeren doet u om schade bij een onvoorziene gebeurtenis op te vangen. Er zijn twee soorten verzekeringen: schadeverzekeringen (zoals een brandverzekering of autoverzekering) en sommenverzekeringen (zoals een levensverzekering, maar ook een ongevallenverzekering).

Verzekeringen bij een eigen woning

Bij het kopen van een huis is het van belang te weten welke verzekeringen u moet afsluiten en tegen welke tarieven. Voor de eigenwoningbezitter zijn woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering), inboedelverzekering, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering en rechtshulpverzekering meestal onmisbaar. De meeste van deze verzekeringen moeten eigenlijk vooraf aan het betrekken van de woning zijn geregeld.

Niet iedere verzekering is noodzakelijk

Houdt bij alle verzekeringen goed in uw achterhoofd dat niet iedere verzekering die u wordt geadviseerd, ook beslist noodzakelijk is. Een aparte glasverzekering bijvoorbeeld is alleen nodig voor dure glassoorten zoals glas-in-lood. Voor het glas in ramen en deuren geldt de normale woonhuisverzekering in geval van storm- en brandschade, maar ook bij inbraak.

Lees verder over:

Icons-Alles-over-hypotheken-verder  Verzekeringen algemeen
Icons-Alles-over-hypotheken-verder  Schadeverzekeringen
Icons-Alles-over-hypotheken-verder  Levensverzekering
Icons-Alles-over-hypotheken-verder  Kapitaalverzekering
Icons-Alles-over-hypotheken-verder  Levensverzekeringen en successierecht
Icons-Alles-over-hypotheken-verder  Alternatieve premiebetalingen
Icons-Alles-over-hypotheken-verder  Risico van inkomensdaling

Zelf berekenen?

Heeft u nog vragen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.