Een hypotheek kiezen
Hoe kiest u een hypotheek? Een hypotheek is een geldlening waarmee u de koop van uw huis bekostigt. U betaalt hiervoor iedere maand rente en eventueel een deel aflossing. Een hypotheek kiezen is erg persoonlijk. Het is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden of u wilt aflossen of niet en welke hypotheekvorm bij u past. Onderstaande pagina’s bieden u informatie om hierin weloverwogen keuzes te maken.
Hypotheek vormen
Secundaire voorwaarden offerte
Rente en kosten
Bijzondere leningconstructies
Hypotheek vormen
Afhankelijk van persoonlijke omstandigheden
Wat is uw gezinssituatie? Hebt u eigen geld of niet? Wilt u wel risico lopen, of hebt u liever dat alles vast staat? Het is verstandig hier eerst over na te denken, voordat u verschillende hypotheekvormen overweegt.
Wilt u aflossen of niet?
Wanneer u aflost, bouwt u vermogen op in de vorm van een huis. Of dit bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en situatie. Voordat u een hypotheekvorm kiest, moet u eerst bedenken hoe u denkt over aflossen.
Hypotheekvormen
Op basis van uw situatie kiest u de hypotheekvorm die het best bij u past.
Lees verder over:
Secundaire voorwaarden offerte hypotheek kiezen
Bij de keus voor een hypotheek komt u ontzettend veel voorwaarden van hypothecaire leningen en verschillen in offertes tegen. Naast de hypotheekvorm en de rentemogelijkheden zijn er verschillende voorwaarden die belangrijk zijn om in overweging te nemen bij uw keus. Sommige daarvan zijn direct van belang. Andere hebben meer te maken met wanneer uw situatie wijzigt in de toekomst.
Lees verder over
Extra aflossing en boeterente
Verhuisfaciliteit
Geldigheidsduur offerte
Dalrenteconstructie
Bereidstellingsprovisie
Rente en kosten
Als u een huis koopt krijgt u te maken met een heleboel kosten naast de koopsom voor het huis. Een voorbeeld hiervan is overdrachtsbelasting.
Andere kostenposten kunnen zijn: taxatiekosten, notariskosten en advies- en bemiddelingskosten.
Daarnaast krijgt u te maken met een aantal keuzes en constructies omtrent rente. Omdat het kiezen voor en vergelijken van de juiste rente u veel geld kan schelen, evenals de kennis over hoe u rente wel of niet mag aftrekken van de belasting, is het verstandig hier wat meer over te lezen.
Lees verder over:
Wet Belastingen Rechtsverkeer
Afsluitprovisie
Renteconstructies
Bijzondere rentes
Wat is de werkelijke rente?
Bijzondere leningconstructies
Bij het financieren van uw huis hebt u een ruime keuze uit allerlei hypotheekvormen en renteconstructies. Daarnaast is er ook een aantal bijzondere leningsconstructies mogelijk.
Bijvoorbeeld een extra lening om de periode te overbruggen waarin u zelf al een nieuw huis gekocht hebt, maar uw oude huis nog niet hebt verkocht. Wanneer u een huis koopt dat nog gebouwd moet worden of dat veel verbouwing vereist, kan een depotconstructie (bouwhypotheek) iets voor u zijn.
Lees verder over:
Overbruggingskrediet
De bouwhypotheek
Tophypotheek
Uitgestelde aflossingconstructie
Zelf berekenen?
Heeft u nog vragen?
Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Navigeer via onderstaande knoppen naar het woordenboek, de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.